> El dia 5 de febrer, a les 19:30 h, a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc l’acte inaugural de capitalitat amb l’obra Llibre Vermell de Montserrat dirigit pel Mestre Jordi Savall
> Diàlegs capitals, un cicle de pensament que conviden a reflexionar de diversos temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional
> Les primeres Petites Biblioteques Lliures s’instal•laran als barris de Fàtima i Montserrat
> Es publica el primer número de la revista #CulturaIgualada que s’enviarà a totes les llars igualadines
Igualada enceta l’any de la Capital de la Cultura Catalana, un nou repte per la ciutat i, alhora, una oportunitat per fer valdre la cultura catalana des d’un punt de vista local, des de totes les disciplines i mostrant el gran teixit cultural igualadí. Hi ha més de 250 activitats culturals previstes pel primer quadrimestre de l’any que es troben recollides a la revista #CulturaIgualada i també al web www.igualadaccc2022.cat.
Igualada encara la capitalitat amb l’objectiu de projectar la ciutat, mostrar la cultura com un bé essencial i un pilar de cohesió social.
Es publica el primer número de la revista #CulturaIgualada
#CulturaIgualada és el nom de la revista que s’estrena el 2022 amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana. Consta de tres números que sortiran als mesos de gener, maig i setembre. La publicació està formada per entrevistes i reportatges de contingut cultural dels protagonistes més destacats d’aquest any. També recull l’agenda d’actes i activitats culturals previstes pel quadrimestre. La revista és gratuïta i s’enviarà a totes les llars igualadines. També es troba disponible en format PDF a la web www.igualadaccc2022.cat.
Els eixos de la capitalitat cultural d’Igualada
Les activitats culturals que tindran lloc durant l’any 2022 s’agrupen dins de tres eixos conceptuals que corresponen a les tres figures del logotip de la capitalitat: les onades, la roda i els punts.
Les onades sobreposades formen una “i” que ens remet a l’aigua que forma part dels orígens del nom en llatí de la ciutat Aqualata. Aquest eix vincularà totes les activitats relacionades amb la Història i el Patrimoni de la ciutat. Les tres “C” concèntriques dibuixen una “G” i formen el símbol d’una roda per expressar el dinamisme i vivacitat de la ciutat d’Igualada i ens remeten a la creació i la creativitat cultural. En aquest eix s’inclouran les activitats lligades a literatura, música, cinema, les arts escèniques, les arts plàstiques… Per últim, els punts conformen la lletra “D” i tanquen l’acrònim d’Igualada, IGD. Els punts simbolitzen els diferents ciutadans igualadins i igualadines que participen de la ciutat, tant de forma individual com des del teixit associatiu, convertint la ciutat en un espai viu, d’intercanvi i efervescència. Dins d’aquest àmbit s’hi trobaran les activitats de les entitats i tots els actes que han nascut de participació ciutadana.
Acte inaugural: El Llibre Vermell de Montserrat amb La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i la direcció de Jordi Savall
El dissabte 5 de febrer, a les 19:30 h, a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc l’acte inaugural d’Igualada Capital de la Cultura Catalana. El Mestre Jordi Savall, músic igualadí, dirigirà el Llibre Vermell de Montserrat amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. Es tracta d’un dels còdexs musicals més significatius del segle XIV per la seva varietat d’obres i estils que inclou. Jordi Savall, juntament amb els músics que formen La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, presentaran un programa integrat per: O Virgo splendens, Stella splendens, Laudemus Virginem, Lot set gotxs, Plendens ceptigera, Polorum Regina, Cuncti simus, Mariam matrem, Imperayritz de la ciutat joyosa, Ad mortem festinamus.
Les entrades del concert tenen un preu de 25€, i 18€ i es podran adquirir a www.tiquetsigualada.cat a partir del dia 13 de gener a les 11 h del matí.
L’acte inaugural es retransmetrà en directe des de l’Igualada Fashion Lab (carrer Lleida, 53 3r), on el professor universitari, investigador i crític musical, Jaume Radigales, presentarà el Mestre Savall i contextualitzarà la seva obra el Llibre Vermell de Montserrat per tal d’acompanyar el públic en aquest viatge musical. L’entrada serà gratuïta.
Al voltant de la figura del Mestre Savall, violagambista, director d’orquestra i musicòleg especialitzat en música antiga, s’ha organitzat el “Cicle de cinema: Jordi Savall, 80 anys del gran mestre”. Es podran visionar, a l’Ateneu Cinema, les pel·lícules: Tous les matins du monde que compta amb la banda sonora original de Jordi Savall, el dimarts 25 de gener a les 19 h; i el documental Jordi Savall y los Borgia on el Mestre traça una panoràmica musical del Renaixement, el dimarts 1 de febrer a les 19 h. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a www.ateneucinema.cat.
Cicle de pensament, Diàlegs capitals
Una de les activitats impulsades amb motiu de la capitalitat són els Diàlegs capitals, un cicle de pensament que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.
“Arià Paco i Borja Bagunyà: pensar la literatura” serà el primer Diàlegs capitals. A través d’autors com Plató i Tabarovsky, el filòsof Arià Paco i l’escriptor Borja Bagunyà oferiran una visió del paper de la literatura en el pensament. Serà el dia 22 de febrer a les 19:30 h al Teatre Municipal de l’Ateneu.
“El repte del segle XIX: el col·lapse ecològic” serà el següent Diàlegs capitals que abordaran l’antropòloga i enginyeria Yayo Herrero i l’enginyer especialista en anàlisi del cicle de vida i canvi climàtic, Pere Fullana. Conversaran per exposar els principals reptes mediambientals actuals a través d’una narrativa que faci intel·ligible la noció de col·lapse ecològica i oferir noves fórmules per conjugar la vida i el medi ambient. Tindrà lloc el dia 17 de març, a les 19:30 h, al Teatre Municipal de l’Ateneu.
El 30 d’abril, a les 11 h, tindrà lloc el tercer Diàlegs capitals dedicat al Cementiri Nou d’Igualada. Allà s’hi trobaran l’arquitecta Carme Pinós, recentment guardonada amb el Premio Nacional de Arquitectura 2021 que atorga el govern espanyol, coautora del Zementiri, i un col·lectiu d’arquitectes joves igualadins, que conversaran i reflexionaran al voltant de l’arquitectura en l’actualitat.
Visites guiades al patrimoni històric igualadí
Dins la programació dedicada a la història i patrimoni hi trobem les visites guiades al voltant del patrimoni igualadí. El Zementiri és un dels espais on s’organitzaran les visites. Obra d’Enric Miralles i Carme Pinós, un referent mundial de l’arquitectura dels anys vuitanta. La visita anirà a càrrec de David Martínez. Les visites tindran lloc els dies 3, 6 i 27 del mes d’abril i els dies 6, 9 i 23 del mes de març, a les 11 h. El punt de trobada serà a l’entrada del Cementiri Nou d’Igualada.
Un altre espai on es desenvoluparan les visites guiades és el Fort de Sant Magí. La construcció ha estat rehabilitada per l’Ajuntament d’Igualada i s’ha recuperat com a element patrimonial per la ciutat. Es tracta d’una ermita dedicada a Sant Magí que durant la primera guerra carlina 1833-1836 va ser reconstruïda com a fort. Les visites guiades es realitzaran els dies 19, 23 i 26 del mes de gener i els dies 13 i 16 del mes de febrer a les 11 h, al carrer de la Salut, 40.
Les visites dels dos espais aniran a càrrec de David Martínez i caldrà reservar l’entrada a partir del dia 13 de gener a www.tiquetsigualada.cat.
A més de les visites guiades programades especialment per l’any de la Capital de la Cultura Catalana, a Igualada es podran continuar visitant de manera guiada l’adoberia Cal Granotes (Museu de la Pell d’Igualada) i Igualada Medieval, per descobrir els orígens mil·lenaris de la ciutat, organitzat per Anoia Patrimoni.
La lectura impulsada des de tots els barris de la ciutat amb les Petites Biblioteques Lliures
Amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana neix el projecte Petites Biblioteques Lliures impulsat per la Biblioteca Central d’Igualada que vol anar més enllà de les seves parets i portar la lectura a diferents barris d’Igualada on s’instal·laran les petites biblioteques lliures. Aquest projecte està inspirat en les Little Free Libraries que hi ha arreu dels EUA i els seus objectius són: fer arribar els llibres i el plaer de la lectura a diferents zones de la ciutat, promoure l’intercanvi gratuït de llibres per a totes les edats, fer comunitat i ampliar l’accés als llibres a zones que queden més allunyades de la Biblioteca Central d’Igualada i crear enllaços amb les associacions veïnals a través del manteniment de les Petites Biblioteques Lliures i de l’organització d’activitats al seu voltant.
S’instal·laran entre tres i sis biblioteques lliures a diferents zones d’Igualada, seran unes casetes de fusta petites que contindran una selecció de llibres per ser intercanviats. Els llibres provindran dels duplicats que disposa la Biblioteca Central d’Igualada, seran variats i adreçats a adults i infants. Es promourà que les persones n’agafin i n’afegeixin de propis que estiguin en bon estat. La Biblioteca Central d’Igualada coordinarà el projecte amb l’objectiu que un equipament o entitat del barri apadrini la Petita Biblioteca Lliure, vetlli pel bon estat i col·labori amb la Biblioteca en l’organització d’activitats i dinamització de la Petita Biblioteca Lliure.
Al març s’instal·larà la primera Petita Biblioteca Lliure al barri de Fàtima, davant del centre cívic. S’inaugurarà el dissabte 26 de març, a les 12 h, amb una Hora del Conte a càrrec d’Anna Garcia i els Músics del Parc. El dia 6 d’abril, a les 18 h, està previst inaugurar la segona Petita Biblioteca Lliure al barri Montserrat, a la placeta de davant del Centre de Dia.
La Biblioteca Central d’Igualada també organitza les presentacions dels següents llibres: Quan s’esborren les paraules, de Rafel Nadal, el 27 de gener a les 19 h organitzat amb la Llibreria Aqualata; La Kora i el Griot. Viatge a les tradicions ancestrals de Benín i Burkina Faso, de Conxita Tarruell Llonch, el 10 de febrer a les 19 h organitzat amb Tushita edicions i Retrobestiari, d’Heribert Massana, el 2 d’abril a les 12 h.
El Circ Raluy, amb segell igualadí, visitarà la ciutat
Igualada homenatjarà a la igualadina Marina Tomàs Jorba, matriarca i fundadora del Circ Raluy juntament amb el seu marit Lluís Raluy. L’acte d’homenatge serà la descoberta d’una placa memorial al Parc Central d’Igualada, on tindrà parada el circ, i un acte protocol·lari de donació del fons bibliogràfic i documental del món del circ a Igualada, de l’igualadí Josep Elias i Farré. Serà el dissabte 23 d’abril, a les 13 h.
El Circ Històric Raluy visitarà Igualada del divendres 22 d’abril al diumenge 1 de maig al Parc Central. El circ amb arrels igualadines, fundat per Carlos Raluy, un dels fills de la Marina Tomàs i dirigit per Rosa Raluy, farà parada de nou a Igualada amb motiu de la capital de la cultura catalana.
L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada celebra 200 anys
Coincidint amb l’any de la Capital de la Cultura Catalana, la ciutat celebra bicentenari del gremi de traginers més antic de Catalunya, el d’Igualada. Enguany, el gremi igualadí es consolida com una entitat puntera a Catalunya que ha estat capaç de mantenir un llegat que s’ha transmès de generació en generació.
La festivitat i els actes gremials es concentren durant el mes de gener, en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó, que contribueixen a mantenir viu i a homenatjar l’antic ofici del traginer. Es celebrarà amb l’ofici solemne en honor a Sant Antoni Abat, el dia 17 de gener, amb l’anada acompanyada pels trabucaires “Els Voladors” i la Banda de Música d’Igualada, el ball de bastons d’Igualada durant l’ofici, una cercavila pel centre de la ciutat i el retorn de les banderes. El dia 22 de gener, a les 18:30 h, tindrà lloc la tradicional cercavila de la vigília de la diada dels Tres Tombs, una crida a l’acte culminant de les festes de l’Antic Gremi de Traginers. L’endemà, diumenge 23 de gener a les 12 h, els Tres Tombs faran el seu recorregut oberts per la comitiva “La Farola”, la secció d’hípica dels Mossos d’Esquadra i la carrossa de Sant Antoni Abat seguida de les banderes gremials. En el darrer tomb tindrà lloc la benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.
Paral·lelament a la festivitat i amb motiu de la celebració del bicentenari, es podrà veure l’exposició Bicentenari, Antic Gremi de Traginers d’Igualada 1822 – 2022 del 13 al 30 de gener a la Sala Municipal d’Exposicions. El dijous 13 de gener, al Teatre Municipal de l’Ateneu, tindrà lloc la Presentació del Bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i del 25è aniversari de la Federació Catalana dels Tres Tombs amb una conferència a càrrec de Marta Vives Sabaté, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. L’exposició “Els programes i cartells dels Tres Tombs d’Igualada”, del 17 a l’11 de febrer a la Sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal i presentació del llibre Dos-cents d’Oriol Solà i Prat. El dissabte 26 de març, tindrà lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu, la presentació del llibre de fotografies “Igualada, 200 anys de gremi de traginers” i el concert de “Músiques de pel·lícules” a càrrec de la Banda de Música d’Igualada sota la direcció de Concepció Ramió i Diumenge, les entrades per aquest acte es podran adquirir a www.tiquetsigualada.cat.
L’artista Núria Riba confeccionarà un mural dedicat als Tres Tombs
Aixequem la mural! és el projecte d’art urbà presentat per l’artista Núria Riba que va obtenir la tercera posició al procés participatiu d’Igualada Capital de la Cultura Catalana. Durant l’any 2022 l’artista durà a terme tres murals dedicats a les entitats culturals i/o tradicions de la ciutat. El primer de tots el desenvoluparà durant els dies 14 i 20 de març al carrer Sant Magí, es tracta d’un mural dedicat als Tres Tombs amb motiu del bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers.
Música capital
Igualada celebra l’any de la capital de la cultura catalana a través de la música amb un concert que s’oferirà per primera vegada a la ciutat, la integral de sonates per a violí i piano de Beethoven. Professors dels conservatoris de Vic i Igualada interpretaran les sonates en quatre concerts diferents que tindran lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu els dies 18 i 25 de març i 8 i 22 d’abril, a les 19:30 h. Les sonates de Beethoven seran interpretades pels violinistes Miquel Córdoba i Gabriel Coll i els pianistes Guillem Martí i Ana Carro.
Igualada compta amb una àmplia programació musical prevista pel primer quadrimestre formada pel Concert de Reis a càrrec de Joan Paradell i Solé, el dia 6 de gener a la Basílica de Santa Maria d’Igualada; el Gran concert vienès de Cap d’Any, el dia 7 de gener al Teatre Municipal de l’Ateneu; el Concert de Reis dels Verdums, el dia 8 de gener al Teatre Municipal de l’Ateneu; “L’ocell de foc” de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia aleví, el dia 16 de gener al Teatre Municipal de l’Ateneu; concert amb la cobla-orquestra La Principal de la Bisbal, organitzat per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, el dia 29 de gener; 27è Concert Rotary Club d’Igualada per al servei a la comunitat, el 6 de febrer; el Festival de música pel càncer infantil organitzat per Amics de Sant Joan de Déu d’Igualada, el 18 de febrer, on hi participaran les corals infantils Gatzara i Verdums i alumnes de la banda de l’Escola Municipal de Música; “Música sacra i polifònica” a càrrec de la coral igualadina Capella de Música de la Tossa, el 20 de febrer a la Basílica de Santa Maria, el Cicle de concerts de prop organitzats per l’Escola Municipal de Música d’Igualada interpretats per alumnes, “N.S.C.A.L.H.” d’El Petit de Cal Eril, el dia 5 de març al Teatre Municipal de l’Ateneu; i el Rèquiem de Verdi, on hi participarà la Coral Mixta d’Igualada, el 12 d’abril a la Basílica de Santa Maria. També la 28a edició del Festival Internacional d’Orgue que compta amb els concerts dels organistes Daniel Pandolfo, el 27 de febrer, Johannes Trümpler, el 6 de març, Brice Montagnoux i Eva Villegas, el 13 de març, Mathias Kjellgren, el 20 de març, Stefania Mettadelli, el 27 de març; tots ells tindran lloc a les 18 h a la Basílica de Santa Maria, l’entrada és gratuïta.
Igualada, ciutat de fires i festivals estratègics
Durant el primer quadrimestre, Igualada acollirà dos festivals estratègics en el seu àmbit a nivell nacional: el Festival de Fotografia FineArt i la Mostra Igualada, la fira d’espectacles infantils i juvenils de Catalunya.
FineArt celebra una nova edició de celebració dels seus 10 anys, el festival de fotografia s’ha consolidat com un referent en els circuits fotogràfics a nivell estatal. El projecte va sorgir l’any 2012 de la mà de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i l’Ajuntamnet d’Igualada, amb l’objectiu d’acostar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els espais on es duen a terme les exposicions i mostrar Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny.
La desena edició tindrà lloc del 25 de febrer al 20 de març, la ciutat s’omplirà d’exposicions i activitats paral·leles per gaudir de la fotografia. D’entre les exposicions dels 28 fotògrafs i les 11 escoles de fotografia hi ha també dues exposicions de Premis Nacionals de Fotografia: Chema Madoz, Premi Nacional 2000 i Ramón Masats, Premi Nacional 2004.
Mostra Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, amb més de cent representacions. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i juvenil que aplega al voltant de 36.000 espectadors i més de 1.000 professionals a la capital de l’Anoia. Un esdeveniment clau, únic i referent de les arts escèniques per a tots els públics que té per objectiu configurar les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Enguany se celebra la 33a edició que serà del 31 de març al 3 d’abril.
Grans noms de l’escena donen forma a la programació del Teatre Municipal de l’Ateneu
El Teatre Municipal de l’Ateneu presenta la seva programació de la temporada amb grans noms de l’escena. Durant el primer quadrimestre s’hi podrà veure la comèdia Començar de David Eldrige, interpretada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins; La dona del tercer segona, Teatre Nu i amb la interpretació d’Àurea Márquez; Història d’un senglar o alguna cosa de Ricard, de Gabriel Calderón i amb Joan Carreras; concert d’El Petit de Cal Eril que presenta el seu nou treball “N.S.C.A.L.H.”; El pes d’un cos de Victoria Szpunberg amb l’actriu Laura Marull; l’espectacle de clown Si tu te’n vas amb Pepa Plana i l’actor igualadí Nan Valentí i Lola González; Una teràpia integral, una comèdia esbojarrada de Cristina Clemente i Marc Angelet que compta amb el repartiment de Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons.
Es poden adquirir les entrades i els abonaments a www.teatremunicipalateneu.cat.
El Teatre Municipal Ateneu també compta amb la programació per públics familiars de La Xarxa amb propostes com Sopa de pedres, d’Engruna Teatre, el diumenge 23 de gener a les 18 h; l’espectacle de titelles La llàntia meravellosa, el 6 de febrer a les 11:30 h; Soc una nou, de la companyia Zum Zum Teatre, el 20 de febrer a les 12:15 h; Petit Univers, del pallasso Marcel Gros, el dia 6 de març a les 12:15 h i Una nit amb el mag Lari, el 20 de març a les 12:15 h i a les 18 h.
L’Ateneu Cinema estrena la Sala Petita amb els Docs del mes
Enguany, al cinema de l’Ateneu Igualadí acollirà la proposta del Documental del Mes, una iniciativa de DocsBarcelona per acostar al públic les millors estrenes de cinema documental de tot l’any. Es tracta d’una programació de deu pel·lícules amb una gran diversitat de mirades. Els dos primers documentals que es podran veure són: Arica, s’emetrà el 18 de gener a les 20 h i tracta d’una història d’investigació sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena Arica i el 22 de febrer a les 20 h es podrà veure En el llindar, la directora brasilera Coraci Ruiz segueix la transició de gènere del seu fill adolescent.
Les entrades es poden adquirir a www.ateneucinema.cat, tenen un preu de 5 € i gratuït pels socis.
Les exposicions
Les diferents sales d’exposicions de la ciutat compten amb exposicions i projectes d’art molt interessants. La Sala Municipal d’Exposicions acull l’exposició Mira’m de Roger Puig, fins al 9 de gener; “Bicentenari” Antic Gremi de Traginers d’Igualada 1822-2022 del 13 al 30 de gener; Eduardo Argañarás, Premi Ciutat d’Igualada d’Art Digital Jaume Graells 2021, del 2 al 13 de febrer; Una revelació pròpia de Maria Vernet. de l’1 al 17 d’abril i Mites matèrics de Josep Guixà, del 22 d’abril al 8 de maig. Al Museu de la Pell d’Igualada es pot visitar Magnòlia. Una ballarina encarnant el cicle vital d’una flor, Premi Igual’Art 2019/2020, fins el 16 de gener; Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus? fins el dia 31 de gener; L’espantaocells, de Judit Pla Cano, el dia 8 de març a través de la web i les xarxes del Museu de la Pell d’Igualada; 50 anys dels Verdums: mig segle de cants i rialles, del 23 d’abril al 15 de maig. A la sala d’exposicions la Teneria s’hi troba Scenaris d’ARTcàngel i forMOSA poÈTICA de nova concepció una “sonora trinitat” (G.P.S.) fins al 14 de gener. La Sala d’Exposicions de La Gaspar compta amb Projecte Humo, gràfica publicitària, del 10 al 31 de gener; Estampa’t, serigrafia, el futur del planeta, una mostra de treballs de l’alumnat de 2n Assistència al Producte Gràfic Imprès, de l’1 al 28 de febrer; La gènesi de la forma, realitzada per l’alumnat de segon curs del cicle formatiu de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’art i disseny Gaspar Camps, de l’1 al 31 de març. L’exposició “Els programes i cartells dels Tres Tombs d’Igualada” es podrà veure del 17 a l’11 de febrer a la Sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal. La Biblioteca Central també compta amb la seva sala d’exposicions que acollirà 60 anys de lluita i compromís, l’exposició produïda per Òmnium Cultural, del 31 de gener al 12 de febrer; el Concurs de dibuix Surt a veure els Tres Tombs dels dibuixos presentats pels infants amb motiu dels Tres Tombs, del 25 de març al 14 d’abril i Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya, del 21 d’abril al 22 de maig, amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. A més de totes les exposicions de fotografia que formen part del festival FineArt, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat, del 25 de febrer al 20 de març.
Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022 és una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament d’Igualada, el departament de Promoció Cultural d’Igualada i l’organització Capital de la Cultura Catalana. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. També compta amb el mecenatge de les empreses igualadines Events, Grup Àuria i Rec Brew.