- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Concert de Sense Sal, amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola Gabriel Castellà i Raich
17 juny 2022|8:00 pm
Per tal de celebrar els 10 anys de col·laboració del projecte musical de l’Escola Gabriel Castellà, Sense Sal, grup musical de reconegut prestigi al nostre país, farà un concert obert. Il·lusionats amb el projecte, han fet els arranjaments d’una de les seves cançons més conegudes, És aquesta nit. El grup musical tocarà el seu repertori habitual de concert que es podrà sentir a la plaça de l’Ajuntament, i comptaran amb l’acompanyament musical pel tema És aquesta nit a càrrec dels violins i violoncels de l’alumnat de 5è i 6è i la percussió corporal a càrrec dels nens i nenes de 3r i 4t de l’escola.
Violins i violoncels a les aules amb Sense Sal
Passegem per l’escola i sentim la música de Titanic, l’aula és oberta i a dins hi ha alumnes tocant violins i violoncels. Som a l’Escola Gabriel Castellà que, des del curs 2008-2009, implementa un projecte educatiu a través de la música. El projecte neix de la necessitat d’apropar el fet musical a l’alumnat d’una manera propera, posant en valor i entenent que la música millora l’autoestima, el respecte, l’autonomia, el treball en equip, la competència musical, el plaer per la música i alhora millora el seu rendiment acadèmic.
El projecte preveu la implantació dels instruments de corda fregada a les aules en horari lectiu per a tot l’alumnat de 3r a 6è de primària; per tant, dos dies a la setmana l’alumnat gaudeix de mitja hora amb un grup reduït de classe d’instrument amb l’acompanyament d’un professor de l’Escola de Música.
El professorat de l’Escola Municipal de Música i el claustre de l’Escola Gabriel Castellà fan un seguiment de l’evolució de l’alumnat per tal d’informar les famílies del seu progrés i interès per tot el treball que es fa a l’aula. Una altra part important del projecte és que aquests alumnes puguin participar com a protagonistes en actes i esdeveniments organitzats a la nostra ciutat.
Cada curs acadèmic 80 i 90 infants gaudeixen de l’aprenentatge dels instruments de corda fregada, però el projecte ha anat més enllà, i des de les edats primerenques s’organitzen activitats per familiaritzar els infants en aquests instruments que més endavant acabaran tocant. Aquesta familiarització es fa mitjançant concerts en directe dels seus companys més grans, d’audicions específiques, de treballs d’investigació a l’aula, etc.
En total, podem dir que des que es va iniciar el projecte fins al dia d’avui, han gaudit d’aquesta activitat un miler d’alumnes. Tota la comunitat educativa se sent orgullosa d’aquest projecte que fa arribar la música de manera propera a l’alumnat i a les seves famílies que sempre han estat al costat de l’escola valorant positivament aquest aprenentatge i agraint totes les oportunitats que reben els seus fills i filles.
Tot l’alumnat que ha participat en aquest projecte tan intens vers la música aconsegueix tenir unes vivències i un aprenentatge molt positius i de llarg recorregut, que sempre podrà aplicar en diversos moments de la seva vida. L’ interès primordial és que els nens i les nenes visquin la música i en gaudeixin. Si més tard o més d’hora la viuen més intensament, perquè decideixen dedicar-s’hi amb profunditat, l’orgull serà compartit i estaran molt contents d’haver contribuït a crear aquesta passió.